közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Farsangi fánk variációk

2017. január 22. - Zsokriszta

50 dkg liszt, 5 dkg margarin olvasztva, 10 dkg nádcukor, 3 dl növényi tej, 3 dkg élesztő, csipet só ( A recept forrása a Napfényes süteményes receptkönyv) A lisztet a nádcukorral és a csipet sóval elkeverem, közben a langyos növényi tejben felfuttatom az élesztőt, majd összekeverem a liszttel. (ha…

Tovább

Kókuszolajon párolt hokkaidó tök jázmin rizzsel

  Annától: A hokkaidó tököt félbevágjuk, kikanalazzuk a magokat ( ezt vagy külön sütőbe kisüthetjük, vagy beletehetjük zöldséglevesbe..nagyon finom lesz tőle). A tököt héjával együtt apró kockákra szeljük, kókuszolajon hagymával, sóval puhára pároljuk. Ha kedveljük a kókusztejet vagy…

Tovább

Tepsis sültburgonya majonézes céklával és pirított savanyúkáposztával

Erzsi receptje: A burgonyákat héjastól jól megmossuk, majd egy éles késsel minél vékonyabbra beírdaljuk úgy, hogy ne vágjuk el a burgonyákat.Olívaolajat, sót, és ízlés szerinti fűszereket összekeverünk, majd bekenjük a burgonyákat úgy, hogy a vágott résekbe is kerüljön. 200 fokon 50-60 perc alatt…

Tovább

Karottás -zellerkrémleves tökmagolajjal, pirított zsemlekockával

Erzsi receptje: 1 nagy gumó zellert, 3 kis fej vöröshagymát, 3 szál sárgarépát, 2 db kisebb burgonyát és 3 gerezd fokhagymát megtisztítunk, megmossuk, majd nagyobb darabokra felvágjuk. Lábosban 2-3 evőkanál olajon a hagymát, fokhagymát 1 -2 percig pirítjuk, rátesszük a többi hozzávalót , majd…

Tovább

Hajdina-quinoa pelyhes chia magos kölesfasírt rizspehellyel, répaszósszal:

Különlegesség Annától: Napraforgómagos rizspehely (biorganik vagy alnatura reisflocken) A rizspelyhet olvasztott vajban átforgatom, 5-10 percig kavarom így, napraforgómaggal, sóval meghintem, majd pici vizet adok hozzá. Fontos, hogy addig nem adok új vizet, míg ezt fel nem veszi. Fokozatosan újra…

Tovább

Variációk egy avokádóra

krém, pesto, guacamole

Editől: Avokádó krém Hozzávalók: 2 érett avokádó 2 dl szója joghurt 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál puha margarin friss petrezselyem kevés chili, vagy cayenne bors 1 evőkanél citromlé pici só Az avokádót kibelezem, hozzáteszek 2 dl szója joghurtot, 2 gerezd fokhagymát, két…

Tovább

Padlizsán és cukkini tallérok bundában

Aquafába ,zabliszt ,kurkuma, pici Garam masala ,fokhagymapor, só Az aquafaba a csicseriborsó konzerv leve, ami úgy viselkedik az ételekben, mint egy tojás. Masszívan összetartja a tésztákat. Ebben a receptben legalább 4 evőkanál csicserilé van. Hozzá kevertem csomómentesen 5 púpos evőkanál…

Tovább

Saláta citromos olívaolajjal

  Felhasznált zöldségek: jégsaláta alapnak, ehhez uborka. madársaláta vagy borsmustár (avagy rukkola), retek és/vagy répa, aszalt paradicsom. Citromos olívaolajjal locsoltam meg, pici sóval ízesítettem. Ha nincs otthon citromos olaj, a hagyományos is megteszi, de ebben az esetben egy kevés…

Tovább
süti beállítások módosítása