Aquafába ,zabliszt ,kurkuma, pici Garam masala ,fokhagymapor, só
Az aquafaba a csicseriborsó konzerv leve, ami úgy viselkedik az ételekben, mint egy tojás. Masszívan összetartja a tésztákat. Ebben a receptben legalább 4 evőkanál csicserilé van. Hozzá kevertem csomómentesen 5 púpos evőkanál zablisztet, 1 kk sót,1 kk garam masala fűszert, kurkumát annyit, hogy szép sárga legyen, és 0.5 kk fokhagymaport. (Ez az adag fél cukkini és fél padlizsán sütéséhez volt elegendő.) Habverővel, víz hozzáadásával egy sűrű palacsinta tészta állagú masszát keverek. (ízlés szerint fűszerezhető tovább..)
A padlizsán és a cukkini szeleteket beleforgatom a masszába, majd kevés olajon, tepsiben, hírtelen megsütöm mindkét oldalát.
A padlizsán és a cukkini hamar felszívja az olajat, de úgy vettem észre, talán az aquafaba miatt és a kevés olajban sütés miatt, hogy így igazán élvezetes és finom marad a zöldség.