közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Padlizsán és cukkini tallérok bundában

2017. január 18. - Zsokriszta


padlizsan3.jpg

Aquafába ,zabliszt ,kurkuma, pici Garam masala ,fokhagymapor, só

Az aquafaba a csicseriborsó konzerv leve, ami úgy viselkedik az ételekben, mint egy tojás. Masszívan összetartja a tésztákat. Ebben a receptben legalább 4 evőkanál csicserilé van. Hozzá kevertem csomómentesen 5 púpos evőkanál zablisztet, 1 kk sót,1 kk garam masala fűszert, kurkumát annyit, hogy szép sárga legyen, és 0.5 kk fokhagymaport. (Ez az adag fél cukkini és fél padlizsán sütéséhez volt elegendő.) Habverővel, víz hozzáadásával egy sűrű palacsinta tészta állagú masszát keverek. (ízlés szerint fűszerezhető tovább..)

padlizsan1.jpg

 

A padlizsán és a cukkini szeleteket beleforgatom a masszába, majd kevés olajon, tepsiben, hírtelen megsütöm mindkét oldalát. 

A padlizsán és a cukkini hamar felszívja az olajat, de úgy vettem észre, talán az aquafaba miatt és a kevés olajban sütés miatt, hogy így igazán élvezetes és finom marad a zöldség.

padlizsan_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr512135861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása