Hozzávalók:
- 4 l víz
- 1 zacskó tört fahéj
- 2 kk szegfűszeg (egész)
- 3 zacskó vaniliás cukor
- barnacukor ízlés szerint (30 dkg, de lehet hogy valakinek édesebben ízlik)
- 1 zacskó eper puding, vagy vanilia puding, vagy puncs puding (ha nincs, 2 doboz növényi tejszín)
- 3-4 maroknyi eper (ízlés szerint)
Felteszem a vízet főni a fahéjjal és a szegfűszeggel, és kb 20 percig forralom. A pudingport kikeverem egy kis vízzel, hogy ne por formában öntsem bele a levesbe, és jól el tudjon keveredni. Ettől lesz krémes a levesem, mellesleg ad egy jó ízt is neki. Ha nincs otthon, de mégis el akarom készíteni a levest, akkor tejszín is jó lesz bele, de azt csak a végén tenném hozzá, és nem forralnám vele. A kikevert pudingot viszont beleöntöm forrás közben, és jól elkeverem. Fél citromot facsarok hozzá, és cukrozom. Főzőm pár percig, majd lezárom. Ekkor teszem bele a megmosott epret. Az eper nagyon könnyen szétfő, ezért nem forralom a levessel együtt. Én nem szeretem turmixolni, mert akkor csak a kis magocskák maradnak, így pedig a szép nagy eper is ehető hozzá.
Miután kihűlt hűtőbe teszem, mert igazán másnap finom, mikor jég hideg.
Ajánlom a tetejére a tejszínhabot, és a pirított mandulát is. Igazán különleges nyári hűsítő.
Jó Étvágyat!