Angéla és Erzsi receptje:
1 doboz csicseri konzerv levét leöntöm és felfőzöm. Így kicsit besűrűsödik. Ezután kihűtöm. ( kb 140 ml legyen ) Habverővel magas fokozaton felverem, közben több részletbe 180 gr vilagos cukrot keverek hozzá. ( a kristálycukortól jobb lesz az állaga mint a porcukortól.) A végén a szinezőt bele lehet keverni, ha valaki színeset szeretne.
Ha kemény és fényes a hab, akkor az előre elkészített 160 gr porcukor és 160 gr mandulaliszt szitált keverékét óvatosan, több részletben hozzákeverem.
A tepsibe sütőpapírt kell tenni, a masszát nyomózsákba merni, és kis halmokat nyomni 2 cm távol egymástól. Ha mindet kinyomtuk, a tepsi alját megütögetjük, 20 percig pihentetjük, utána 140 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük....
A krémje tejszínes vagy ganache legyen..
Ez a krém a következő módon készült:
300 ml felverhető tejszínt felforrósítunk, addig 100 g karob vagy étcsokit összetörünk apró darabokra (fehér semmiképpen se legyen, mert annak más az összetétele), majd erre ráöntjük a forró tejszínt. Állni hagyjuk 1 percig, majd elkeverjük, utána habverővel finoman felverjük. Nyomózsákba töltve adagoljuk a tésztára.
Jó étvágyat!