közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Kókuszos banánkenyér

2024. augusztus 10. - Ediss

Anna finomsága

Hozzávalók:

  • Két nagy érett banán ( vagy három kicsi)
  • 1 bögre almalé és rízstej vegyesen
  • 1/2 bögre olaj
  • 1  bögre nádcukor+ 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 kk fahéj, vagy mézeskalács fűszer
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre kókuszliszt 
  • 1 csomag sütőpor 
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. A banánokat törd össze villával, majd öntsd rá az almalevet, az olajat, a cukrot és a fahéjat. Keverd össze és tedd félre.
  3. Másik tálba a kétféle liszt, es a sütőpor és a só összekever.
  4. A nedves összetevőket a szárazhoz adni, lassan emelgetve, különben összesik(!) Sűrű főzelék állagúnak kell lennie.
  5. Sütőpapírral bélelt formába csurgasd bele a masszát.
  6. Lazán borítsd le sütőpapírral.
  7. Süsd 50 percig, csak az utolsó 5 percben vedd le a sütőpapírt a tetejéről. A végén a rácson hagyd kihülni, miután kivetted a formából.

TIPP: Kókuszliszt helyett darált/ tört diót is használhatsz, a tetejére szilva is kerülhet.

Jó étvágyat!

 

viber_kep_2024-08-10_13-29-00-884.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7518464081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása