
Editől:
Avokádó krém
Hozzávalók:
- 2 érett avokádó
- 2 dl szója joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál puha margarin
- friss petrezselyem
- kevés chili, vagy cayenne bors
- 1 evőkanél citromlé
- pici só
Az avokádót kibelezem, hozzáteszek 2 dl szója joghurtot, 2 gerezd fokhagymát, két evőkanál margarint, petrezselymet, csili paprikát, (vagy cayenne borsot) és egy kis citromlevet, sót. Villával vagy botmixerrel elvegyítem.
Szintén hűtöm, mindenféle zöldség mártogatósának és szendvics feltétnek is kiváló.
Ínyenceknek: még 2 evőkanál majonézzel lehet bolondítani, vagy a szója joghurt helyett használni. :)

Avokádó pesto:
Hozzávalók:
- kb. 5 levél friss bazsalikom,
- 1 db avokádó
- fél csésze dióbél, vagy fenyőmag
- fél citrom leve
- 3 gerezd fokhagyma
- fél tk só
- fél dl deci olivaolaj
- kis darált bors, vagy borspótló
Az olaj kivételével összeaprítom a gépben, vagy botmixerrel keverem, utána öntöm hozzá az olajat és újra mix.
10 percre beteszem a hűtőbe és kész tálalható!
Finom kenyérre, spagettihez, tortillához...

Guacamole (mexicói dip)
Hozzávalók:
- 2 db avokádó (érett)
- 1 kis db lila hagyma (apróra vágva)
- 1 db paradicsom (apróra vágva)
- 2 ek citromlé (vagy lime)
- 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- Kis koriander (a friss finomabb)
- kis oregánó
- fél tk só
- kevés chili
- kevés bors, vagy borspótló
Mindent apróra vágok, villával összenyomom, ha híg, tehetek bele még 1 ek sűrített paradicsomot is a végén.
Beteszem szintén a hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.
TIPP: Hogy ne barnuljon meg, tegyünk folpackot közvetlenül a szósz tetejére, így tovább marad zöld színe.
Jó Étvágyat!