Erzsi receptje:
1 nagy gumó zellert, 3 kis fej vöröshagymát, 3 szál sárgarépát, 2 db kisebb burgonyát és 3 gerezd fokhagymát megtisztítunk, megmossuk, majd nagyobb darabokra felvágjuk. Lábosban 2-3 evőkanál olajon a hagymát, fokhagymát 1 -2 percig pirítjuk, rátesszük a többi hozzávalót , majd felengedjük kb. 1-1.5 liter vízzel, majd főzzük.
Ízesítése: só, zöldbors, vegamix, őrölt szerecsendió. Amikor minden összetevő puha, botmixerrel pépesítem 4-5 kanál kukorica tejporral elkeverve. Ez így is nagyon finom, ha valaki energiadúsabb levest szeretne, lehet valamilyen növényi tejszínnel is turmixolni. Tálaláskor tökmagolajat, pirított zsemlekockát, magvakat adhatunk hozzá.
Jó étvágyat!