közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Cukkini lepény

2019. február 22. - Zsokriszta

 


img-ca0073cf1f65da80de3e0ace5b13b0e2-v.jpg
  Juci receptje:



- 2kisebb cukkini hámozatlanul,megmosva
-3szál újhagyma
-1 csokor petrezselyem
-kb.40dkg liszt
-1/3 élesztő felfuttatva kis növényi tejben
-1 nagy marék napraforgó mag (vagy tök,len...stb akár vegyesen)
-kevés étolaj
-vegamix, só, bors- utóbbi nagyon jól áll neki,lehet bátrabban



Szósz:


-yofu
-1 csokor aprított petrezselyem
-kis gerezd zúzott fokhagyma
-kis citromlé
-pici só,bors


A cukkiniket a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lesózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk.Ha levet engedett kinyomkodjuk és egy tálban összekeverjük a liszttel, kevés élesztős növényi tejjel, petrzselyemmel, olajjal,felkarikázott hagymával, magokkal, fűszerekkel. Jól kikeverjük, kézzel nem is kell dagasztani,csak fakanállal. Egy igen lágy tészta lesz. Meleg helyen kelesztjük kb. 30-45 percet kiolajozott, kilisztezett formában.(Ez most kenyér sütő forma volt)

Kb.180 fokon, főként légkeveresesen sütjük. Ha a teteje már barna,de a tűpróbánál még nem jó, akkor alufóliával letakarva sütjük kb.45 percig.

Kiboritható a formából,de jó picit várni míg langyos lesz, úgy jobban szeletelhető és akkor a cukkinitól sem annyira nedves érzetű már.

A szószhoz csak összekeverjük a hozzávalókat. 

Finom még nyári főzőtökből, akkor lehet kaprot is bele tenni és a yofuba is,de lehet variálni reszelt répával, sőt krumpliból is jó. A fűszerek aztán ízlés szerint variálhatók. Bő olajba kanalazva is aranybarnára süthető

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7214643026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása