Juci receptje:
- 2kisebb cukkini hámozatlanul,megmosva
-3szál újhagyma
-1 csokor petrezselyem
-kb.40dkg liszt
-1/3 élesztő felfuttatva kis növényi tejben
-1 nagy marék napraforgó mag (vagy tök,len...stb akár vegyesen)
-kevés étolaj
-vegamix, só, bors- utóbbi nagyon jól áll neki,lehet bátrabban
Szósz:
-yofu
-1 csokor aprított petrezselyem
-kis gerezd zúzott fokhagyma
-kis citromlé
-pici só,bors
A cukkiniket a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lesózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk.Ha levet engedett kinyomkodjuk és egy tálban összekeverjük a liszttel, kevés élesztős növényi tejjel, petrzselyemmel, olajjal,
Kb.180 fokon, főként légkeveresesen sütjük. Ha a teteje már barna,de a tűpróbánál még nem jó, akkor alufóliával letakarva sütjük kb.45 percig.
Kiboritható a formából,de jó picit várni míg langyos lesz, úgy jobban szeletelhető és akkor a cukkinitól sem annyira nedves érzetű már.
A szószhoz csak összekeverjük a hozzávalókat.
Finom még nyári főzőtökből, akkor lehet kaprot is bele tenni és a yofuba is,de lehet variálni reszelt répával, sőt krumpliból is jó. A fűszerek aztán ízlés szerint variálhatók. Bő olajba kanalazva is aranybarnára süthető
Jó étvágyat!