közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán "tatárbeafsteak"

2017. január 15. - Ediss

Zsolnay Krisztától: Az olajos szárított paradicsomot összeturmixolod egy kis cukkinivel, 2ek mustár , 4-5 gerezd fokhagyma, só,bors, icipici agavé szirup, vagy valamilyen édesítés, lehet dúsítani 2 tk őrölt pirospaprikával, 2 ek paradicsompürével, kakukkfűvel. A végén apró szeletelt vöröshagymát…

Tovább

Tepsis édesburgonya friss salátával

Tünditől: Elkészítése: Tepsi aljába pici olaj, 1 nagyobb édesburgonya, 1 cékla, 1 répa, fél fej lilahagyma felkockàzva. Fűszernek sót, élő rozmaringot, köményt tettem bele. Leöntöttem 2 dl kókusztejjel, és fólia alatt sütőben fél órát sütöttem, majd fólia nélkül még 10 percet.A salátában jégsali,…

Tovább

Rózsaszirmos jégsaláta

Dorkától:Öntet:Szójaszósz/ sóCukor/méz/agave szirupCitromlé/almaecetHidegen sajtolt napraforgó olajVíz mindezek oldására, elkeverésére A salátát kézzel tépdelem, így kevésbé barnulA nyáron leszedett rózsaszirmot vagy fűszeresnél kapható vegyszermentes rózsaszirmot kissé összemorzsolom.A salátát…

Tovább

Póréhagymaleves

Olívaolajon megpirítok egy szál póréhagymát karikákra vágva, 2-2 fej lilahagymát és vöröshagymát. Izzasztom kb. 10 percig, majd köménymagot szórok rá, és azzal is pirítom. Felöntöm 2-3-szoros vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, majd 2-3 kanál vöröshagymaporral főzöm. Mielőtt kész, csorgatok bele egy…

Tovább

Avokádós zöldborsó-krémleves

Annától: Elkészítés: Olajon, vöröshagymát párolunk ( ha nem akarunk hagymát tenni, elhagyható), rá a borsót, sót. Puhítjuk a borsót, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje éppen. Egy zöldségleveskockát hozzá dobhatunk. A krémesítéshez a friss avokádó belsőt, esetleg kevéske növényi tejet vagy…

Tovább
süti beállítások módosítása