közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Profiterol kicsit másképp

2017. január 09. - Zsokriszta

20161224_103046.jpg

Nem csak azért kicsit másképp, mert vegánosítva van, hanem azért is, mert ebben a receptben keményebb a hab, nem annyira folyós a krém. De garantálom hogy nagyon finom.

Hozzávalók: 2 soyatoo soya habkrém, 1 vanilia puding, 1 tábla karobcsoki vagy tejmentes étcsoki, 1 db leveles tészta, porcukor ízlés szerint, fél citrom leve

Kis méretű muffin sütőbe szaggatjuk a tésztát. 24 db lesz. Kisütjük. (Egy kb 4 cm-es átmérőjű pohárkával karikákat szaggatsz, majd a papír anyagú csészébe helyezed, és láss csodát, a sütőben gömb formára sül. Pont mint egy fánkocska.)

Közben főzünk egy vanilia puddingot, de csak 3.5, 4 dl vízzel, majd kihűtjük. 

Felverjük a tejszínhabot, és a 2/3-ad részéhez finoman hozzákeverem a vanillia puddingot, ha kell pici cukrot, és a citrom levét.

Felolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük maradék tejszínhabhoz.

A fánkocskákat félbevágjuk, és beletöltjük a vaniliás krémünket, és egymás mellé halmozzuk egy tálban. Kb. 12 darabot. Mikor kész, közé kanalazzuk a csokoládés krémet, és még a vaniliából is jócskán.

Utána a maradék 12 fánkocskát is megtöltjük, és az előzőek tetejére halmozzuk, majd újra csoki és vanilia krémmel fedjük.

Hűtőben tároljuk. Jó étvágyat!

20161224_100304.jpg

20161224_102605.jpg

20161224_103119.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7612111773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása