Anna alkotta:
Zabpehely, őrölt kesudió, mandula, áfonya, 4 szem előre beáztatott datolya- ez mind turmixolva, hozzákevertem puffasztott quinoát ( lehet amarant is), lenmagpelyhet, préselésből kimaradt gyümölcsrostokat. Hozzátettem összekevert mandulavajat, 4 ek kókuszzsírt, agavé- , alma- vagy juharaszirupot édesítésnek. Lehet fahéjjal, vaníliával fűszerezni. Az egészet jól elkevertem egymással, a tepsit sütőpapírral kibéleltem és belekentem. Alufóliát tettem a tetejére és végiggörgettem egy pohárral, hogy egyenletes legyen. Picit hűtöttem, bebarázdáltam. Előmelegített sütőbe tettem, pirosra sütve a tetejét. A gyümölcsrostok miatt nedvesebb maradt, anélkül biztos ropogósabb, így puha a belseje.
A tetejét meglocsoltam egy karobos mázzal: tahini, kókuszzsír, cukor, karob, növényi vaj lángon kavargatva, amit a hideg szeletekre locsoltam. A felét ráöntöttem még sütés előtt, az kellemesen karamellizálódott..
Jó Étvágyat