közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Műzliszelet

2017. január 10. - Ediss

image-0-02-05-5d1406e94591fc73616aed7f3eecc76f93a4f1078594c10f8b13fd5309e219a8-v.jpgAnna alkotta:

Zabpehely, őrölt kesudió, mandula, áfonya, 4 szem előre beáztatott datolya- ez mind turmixolva, hozzákevertem puffasztott quinoát ( lehet amarant is), lenmagpelyhet, préselésből kimaradt gyümölcsrostokat. Hozzátettem összekevert mandulavajat, 4 ek kókuszzsírt, agavé- , alma- vagy juharaszirupot édesítésnek. Lehet fahéjjal, vaníliával fűszerezni. Az egészet jól elkevertem egymással, a tepsit  sütőpapírral kibéleltem és belekentem. Alufóliát tettem a tetejére és végiggörgettem egy pohárral, hogy egyenletes legyen. Picit hűtöttem, bebarázdáltam. Előmelegített sütőbe tettem, pirosra sütve a tetejét. A gyümölcsrostok miatt nedvesebb maradt, anélkül biztos ropogósabb, így puha a belseje.

A tetejét meglocsoltam egy karobos mázzal: tahini, kókuszzsír, cukor, karob, növényi vaj lángon kavargatva, amit a hideg szeletekre locsoltam. A felét ráöntöttem még sütés előtt, az kellemesen karamellizálódott..

Jó Étvágyat

image-0-02-05-13019f812b8fc6ee0d8f301c07582f89272fe7bd6f5ab1acd5778994dabfdf80-v.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr512116597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása