Zseniális, hogy ilyen olcsóból ilyen finom majonézt kapjunk! Nagyon jó! Nem kell megijedni ha előszörre nem majonéz állagúnak tűnik. A hűtőben megdermed. Ha mégis félek attól, hogy nem, teszek hozzá még egy kicsi kukoricatejport. Hidegkonyhai szakácsot kérdeztem arról miért van úgy hogy néha összejön az állag, néha nem. Azt mondta, hogy ehhez ipari gyorsaságú turmix kéne. Az enyém lassú. Na ilyenkor jön a plusz tejpor nálam. Meg van még egy nyitja állítólag, hogy az olajat - ami bármilyen hidegen sajtolt lehet kivéve oliva a túl jellegzetes íze miatt - hűtőből elővéve folyamatosan hozzácsurgatva kell adagolni. Nem mindig jut eszembe hogy hűtsem az olajat....ezért a gyorsabb és jobb hatás kedvéért marad a kicsivel több tejpor. :)
Sörélesztő hozzáadásával sajtos majonéz lesz, medvehagymával medvehagymás stb. Nagyon jó ez az alaprecept!!!
Az a jó ebben a sütiben, hogy egyszerű, gyors, egészséges, elronthatatlan - de tényleg - és annnnnyira nagggggyon finom, hogy nincsenek rá szavak. Ez mind egyszerre. Kell ennél jobb ajánló hozzá?
Ha épp nincs poharad vagy mérőedényed hogy kimérd a sárgarépa mennyiségét, akkor elég ha 3-3,5 vastag sárgarépát lereszelsz apró lyukú reszelőn. Gyorsan megvan. Ez a legmacerásabb rész ugyan, de a többi már gyerekjáték.
A szódabikarbónát külön kis edénykében/pohárban jobb pár csepp citromlével kipezsegtetni mielőtt belerakod a masszába. Ha lehet, a legvégén add hozzá.
És igen, jól látod. Nem kell hozzá víz. Az olaj és a répa együttvéve kellő nedvességet ad a masszának, ami egy darabosabb-cupákosabb valami lesz a végére, ne valami folyós piskótatésztát várj tőle. Ő nem ilyen. :)
Feltétlenül pirítsd meg a diót! Ne spórold le ezt a részt! A pörkölt dió íze fontos ízösszetevő. A süti mennyei íze függ tőle. :)
Ja. És ezt ne tűpróbáig süsd, mert ennél a sütinél alaptulajdonság, hogy nedvesebb marad a belseje. Végül is mit vársz egy répától? Pláne ha hármat is belereszeltél. :D Ha szép barna-piros a teteje akkor kész.
Jó sütést!
Az első kekszes fincsiséget kipróbáltam és hát hogyúgymondjam tökéletes! Gyerekkorom egyik kedvence volt. Köszi, hogy megosztottátok, meg hogy végre sikerült sima boltban (Lidl) vegán kekszhez hozzájutnom. Eddig ez volt az egyik akadály hogy nem tudtam ilyen kekszes fincsiségeket készíteni. Hálásan köszönöm!
Ez a kókuszos keksz nagyon tuti. Régen volt - mi úgy hívtuk - kidarálós keksz otthon, gyerekmunkaként mi fogadtuk és szeleteltük a darálóból kijövő kukacokat. Többször próbáltam vegánban elkészíteni, sikertelenül. Ez a süti arra az ízre és állagra emlékeztet a kókusz ellenére is!!! Próbálta valaki karobosan is ezt elkészíteni?
Ez minden karácsonykor és húsvétkor elkészül nálunk, a nem vegák mindig rácsodálkoznak. A fekete só, főleg ha frissen őrölt nagyon feldobja, tojásos ízt kap tőle. Persze jó állni hagyni hogy összeérjenek az ízek. Túl sok kurkumát ne adjunk hozzá, nehogy elvigye az ízét!
Ez a pogi isteni finom!!!! Sok pogit csináltam már, de eddig ez a legtutibb! Én ugyan nem hagytam állni a krumplit másnapig a hűtőben, csak hideg vízzel leöblítettem. Petitől tudom, hogy azért kell elrakni éjszakára a hűtőbe, hogy ne legyen nyákos a tészta. Ezt a lehűtött krumplis verzióval én nem tapasztaltam, de azért szólok, nehogy meglepődjön valaki. Érdemes nagyobb pogivágóval kivágni a tésztát, mert minél apróbbra készítjük, annál gyorsabban kiszárad. Ez a pogi ezt a kiszáradást nem érte meg nálunk, mert iszonyú gyorsan elfogyott. :)
Örülök ennek a blognak, mivel mostanában kezdem a glutén-, tej-tejtermék mentes, tojás fehérje mentes étkezést. A látott receptek nagyon tetszenek. Remélem ez tovább is így lesz.
közös ötlet, közös blog
Vegán receptek tőlünk Nektek
Vegán receptek tőlünk Nektek
Utolsó kommentek:
Ediss 2017.09.11. 21:03:11
Bejegyzés: Pogácsa
Emily Cave 2017.03.28. 12:03:19
Bejegyzés: Amerikai palacsinta
Ediss 2017.03.11. 11:57:50
Bejegyzés: Karobos-kekszes süti
Ediss 2017.02.22. 10:42:03
Bejegyzés: "A Nap első sugarai" - háromszínű zöldségleves
Zsokriszta · www.euritmia.blog.hu 2017.02.21. 21:40:46
Bejegyzés: Narancsos szelet
Desztenye 2017.02.21. 14:51:52
Sörélesztő hozzáadásával sajtos majonéz lesz, medvehagymával medvehagymás stb. Nagyon jó ez az alaprecept!!!
Bejegyzés: Majonéz
Desztenye 2017.02.21. 14:51:49
Ha épp nincs poharad vagy mérőedényed hogy kimérd a sárgarépa mennyiségét, akkor elég ha 3-3,5 vastag sárgarépát lereszelsz apró lyukú reszelőn. Gyorsan megvan. Ez a legmacerásabb rész ugyan, de a többi már gyerekjáték.
A szódabikarbónát külön kis edénykében/pohárban jobb pár csepp citromlével kipezsegtetni mielőtt belerakod a masszába. Ha lehet, a legvégén add hozzá.
És igen, jól látod. Nem kell hozzá víz. Az olaj és a répa együttvéve kellő nedvességet ad a masszának, ami egy darabosabb-cupákosabb valami lesz a végére, ne valami folyós piskótatésztát várj tőle. Ő nem ilyen. :)
Feltétlenül pirítsd meg a diót! Ne spórold le ezt a részt! A pörkölt dió íze fontos ízösszetevő. A süti mennyei íze függ tőle. :)
Ja. És ezt ne tűpróbáig süsd, mert ennél a sütinél alaptulajdonság, hogy nedvesebb marad a belseje. Végül is mit vársz egy répától? Pláne ha hármat is belereszeltél. :D Ha szép barna-piros a teteje akkor kész.
Jó sütést!
Bejegyzés: Sárgarépa torta
Desztenye 2017.02.19. 11:51:11
Bejegyzés: Karobos-kekszes süti
Desztenye 2017.02.19. 11:51:09
Bejegyzés: Kókuszos keksz
Desztenye 2017.02.19. 11:51:05
Bejegyzés: Hamis tojás saláta
Desztenye 2017.02.19. 11:51:02
Bejegyzés: Amerikai káposztasaláta (coleslaw)
Desztenye 2017.02.19. 11:50:56
Bejegyzés: Hamis svédgomba saláta
Desztenye 2017.02.19. 11:50:46
Bejegyzés: Pogácsa
Ediss 2017.02.08. 19:29:30
Bejegyzés: Muffin
alsophila grahami 2017.02.08. 19:13:54
Bejegyzés: Muffin
Zsokriszta · www.euritmia.blog.hu 2017.01.29. 17:48:11
Kriszta
Bejegyzés: Aszaltszilvás "túrós" torta
nonglutén 2017.01.29. 16:42:18
Bejegyzés: Aszaltszilvás "túrós" torta