Peti pogácsája:
Végy 1,5 kg sárga krumplit, főzd meg, pucold, miután kihűlt tedd hűtőbe. Közben készíts rizstejet. Másnap 460 gr elena margarinnal törd össze a krumplit, tegyél hozzá 450gr tk tönköly búza lisztet és 1800gr fehér tönköly lisztet, 3 ek sót, 100gr élesztőt, 1 tk nádcukrot, olajat kb. 0,5 dl, 1-1 darálónyi pirított szezámmagot és tökmag őrleményt, 1 darálónyi lenmagot. Dagaszd össze ( 10-15 perc ) kb. 750 gr a rizstejjel. Figyelj arra, hogy ne legyen túl kemény/lágy a tésztád és ne ragadjon. Nyomkodd le a dagasztó tálba, terítsd le és meleg helyen duplájára érleld a tésztát. Érés után lisztezett felületen nyújtsd ki, majd a tészta 1/3-át fentről le és lentről fel hajtsd be. Újra nyújtsd ki és most balról jobbra tekerd fel. Ezután olyan vastagra nyújtsd, ami kb. fele a kisült pogácsának. Tedd sütő lemezre, 30 percig keleszd, majd kend meg hígított yofuval és szórj rá szezám magot. Előmelegített sütőben először 220 fokon gőzzel süsd 4-5 percig, majd 173 fokon kb 18 percig. az utolsó 6-7 percre már nem kell a gőz. Természetesen a sütési időt befolyásolja a pogi mérete. Ez a mennyiség a nagyobb pogi mérettel számolva 35-40 db-ot ad ki.