
Gabi receptje:
Hozzávalók:
- 3 szál újhagyma
- 1 fej káposzta
- 1 alma
- yofu ( vagy növényi tejszín + citrom)
- liszt a habaráshoz
- só, kömény
Van a Lidlben finom új káposzta, kis fejek. Csináltam belőle rendhagyó főzeléket (Mautner Zsófi után szabadon, aki kaporral és egressel szokta, én kicsit szelidítettem rajta.
Megfonnyasztottam 1 kanál olajon és 2 kanál vizen 3 szál újhagymát, rádobtam a felszeletelt káposztát, sót, őrölt köményt. Saját gőzében lassan pároltam fedő alatt. Amikor majdnem puha, hozzátettem egy közepes almát, vékonyra szeletelve, összepároltam. A végén behabartam, most yofu helyett (nem volt itthon) szójatejszínnel, kis liszttel, egy citrom levével. Utánasóztam, felforraltam, kész. Nagyon üde, friss, tavaszi. Ha valaki szereti, kapor ebbe is mehet, bár az elviszi a már így is pikáns, finom ízt más irányba.