
Erzsi receptje:
Tészta:
- 250 g liszt
- 120 g margarin
- 60 gr cukor
- 50 g jofu
- Csipet só
- 2-3 ék víz
Az egészet összegyúrni folpackba tenni 1-2órát hűteni..
Töltelék:
- 5 db almát apró kockára vágni
- 30 g cukor
- 20 g margarin
- Csipet só
- Fél citrom leve
-
Vaníliás cukor
A cukrot karamellizálni, arra a margarin és citromlé majd az alma, puhára pároljuk..
Tetejére:
- 3 db alma vékonyra vágva
- 100 gr lekvár
- 1 dl tejszín
- 20 g zabpehely
- Vaníliás cukor
- 50 g mandula
A tésztát kinyújtjuk, a tölteléket rákenjük, a tetejére az almát vékony csíkra vágjuk, az összes többit a mandula kivételével összekeverjük és ráöntjük, megszórjuk mandulàval..
170 fokon 35 percig sütni...hidegen szépen szeletelhető...
Jó étvágyat!