Zsanett receptje:
Hozzávalók:
- 2 banán
- 3 dl mogyorótej
- kb.15 dkg tönkölyliszt
- pörkölt, durvára őrölt dió
- vanília
- vaníliás cukor
- 1/2 zacskó foszfátmentes sütőpor
- pici só
Két túlérett banánt összeturmixolok kb. 3 dl mogyorótejjel (lehet más mag- vagy gabonaitallal is). Egy edényben kb.15 dkg tönkölylisztbe szórok pörkölt, majd durvára őrölt diót (lehet mandulát vagy törökmogyorót is), vaníliát, vaníliás cukrot, egy fél zacskó foszfátmentes sütőport, pici sót. Összekeverem a nedves hozzávalókkal, majd hagyom állni kb. 10-15 percig. Forró serpenyőben, kevés olajon kisebb adagokat sütök ki.
A banán miatt nem kell bele cukor.
A végén fahéjjal meghintem, és agavésziruppal/juharsziruppal tálalom. Én lime-os agavésziruppal készítettem.