Adri receptje:
1 kg fehér liszt, 6.5 dl növényi tej, 6 evőkanál olaj, 4 evőkanál nádcukor, 1 evőkanál só, 5 dkg élesztő, tepsi kikenéséhez 25 dkg margarin
A hozzávalókból egy könnyű tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. A tésztát 3 felé vágom, utána 1 gombócot megint kettőbe, és így tovább.. Így összesen 6 db gombóc lesz. A tésztát kerek lappá nyújtom, kb. tenyérnyi nagyságúra. 8 cikkejre vágom, amit egyesével a a szélesebb végétől feltekerek. A tepsit kikenem margarinnal, és berakom a kifliket. 20 percet hagyom pihenni, végül durva sóval és köménnyel megszórom. 200 fokon 20-25 percig sütöm.A megsűlt kifliket hagyom a tepsiben kihűlni!!! Ez fontos, felszívják a margarint, attól lesz finom ropogós!