
Jollytól:
Hozzávalók:
- 1 bögre darált mogyi,
- negyed bögre összevágott mogyi,
- pár szem egész mogyi,
- fél bögre beáztatott datolya,
- 3-4 evőkanál karob,
- 1 mokkáskanál konjacliszt,
- rizstejszín,
- risztejszínhab,
- fahéj.
Villával összetörtem a rizstejszínbe beáztatott datolyát - ha szerencsénk van kapunk azt az igazi szájban szétolvadó datolyát - ha nem akkor picit össze kell vágni, beleteszem a darált mogyit, karobot, fahéjat, konjaclisztet - aztán sütőpapirral kibélelt kerámia kis tepsibe kb. másfél centisre belelapítgatom. Aztán jöhet az összevágott mogyi, amit belenyomkodok, ettől finom ropogós lesz. Kicsit pihen hütőben és utána felvágom, rányomom a habot megkoronázom az egész mogyival és megszórom fahéjjal. Nyammm...
Jó étvágyat!