Szejtán: Dorkától
készíts barna zöldségalaplét (hagyma, fokhagyma héjastól, répa, fehér répa lestyán, kakukkfű, zeller, koriander, kömény, paprika, paradicsom a zöldságet épp csak negyedeled, a hagymát héjastól félbe, foki csak roppant és fedő alatt olajon cukorra, sóval pirítod. Amikor kieresztette a színét hozzáadod a fűszereket felöntöd vízzel és felforralod.) Amíg melegszik a víz k pohár szejtánpor, 3/4 pohár sörélesztő, késhegynyi szódabikarbona olaj és kevés víz összekevered. Beleteszed a forró alaplébe és 20 perc alatt kész a puha szejtán. Hagyod kihűlni, szűrőbe teszed a szejtánt hogy lecsöpögjön. A szejtán főzőlevét érdemes leszűrni és lefagyasztani mert legközelebb ha bablevest vagy zöldségkocsonyát főzöl, amihez alaplé kell fantasztikus íze van. Kiürült yofus poharak alkalmasak a fagyasztóban tárolásra. A leszűrt zöldséget sem kell kidobni. Zöldségkrémbe bele lehet turmixolni.