Ez egy nagyon egyszerű és nagyszerű recept.
Bármilyen zöldséggel készítheted a nyársodat. Nem is cél hogy puhára süssük, nagyon finom, ha roppanós a zöldség. Ehhez a recepthez a tofun kívül padlizsánt, cukkinit, póréhagymát, paradicsomot és paprikát használtam.
A füstölt tofunak (lehet natúr is) nagyon jót tesz sütés előtt egy szójaszószos, fokhagymás mustáros pác. Elég ha 10 percig pihen a páclében.
Fontos, hogy azonos méretűre vágjuk a zöldségeket.és csak sütés előtt fűszerezzük. Sóval kikeverek egy kis tálkában az általam kedvelt fűszerekből egy keveréket, és a tálcára halmozott kockára vágott zöldségeket épphogy megszórom. Nem kell sok! Nagyon izgalmas az ételben, ha megmaradnak a zöldségek ízei.
Utána feltűzögetem ízlés szerint a tofu kockákkal a zöldségeket, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem egymás mellé a nyársakat.
Magas hőfokon rövid ideig kell sütni.
Tálalhatod rizs ágyon, vagy friss salátával. Jól megy hozzá egy fokhagymás yofu szósz is.
Jó étvágyat!