közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Linzer

2021. május 02. - Ediss

 

img-85d740e3d779667180d2163fe471c61c-v.jpg

Petitől-Timitől kaptuk :)

Hozzávalók 25-30 darabhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 citrom héja
  • 2 dkg karobpor 
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral,  összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a karobport. Külön-külön folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pár órára. (de akár egy egész éjszakára is betehetjük)
Mindkét tésztát egyforma nagyságú és vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 4-5 mm vastagra nyújtsuk), majd a lapokat egymásra helyezzük.Henger alakúra feltekerjük (úgy ahogy a bejglit is szoktuk) és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen szeletelni. (egy egész éjszakára is betehetjük)
Ha kellőképpen megkeményedett a tészta, akkor kb. 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük egymástól 2 cm-re. 
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük.
Jó étvágyat! 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr616520168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása