Petitől-Timitől kaptuk :)
Hozzávalók 25-30 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 1 citrom héja
- 2 dkg karobpor
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a karobport. Külön-külön folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pár órára. (de akár egy egész éjszakára is betehetjük)
Mindkét tésztát egyforma nagyságú és vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 4-5 mm vastagra nyújtsuk), majd a lapokat egymásra helyezzük.Henger alakúra feltekerjük (úgy ahogy a bejglit is szoktuk) és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen szeletelni. (egy egész éjszakára is betehetjük)
Ha kellőképpen megkeményedett a tészta, akkor kb. 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük egymástól 2 cm-re.
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!