közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Almás-fahéjas süti

2020. május 09. - Zsokriszta

 

 

img-11fd01c284519f7753064f2ab129d06a-v.jpg

Adri receptje:

A lisztet átszitáljuk. A hozzávalókból könnyű tésztát dagasztunk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük. (Az élesztőt nem szükséges előtte megfuttatni.) A tésztát hat egyforma részre osztjuk, ezeket gombócokká formázzuk és kerek lappá nyújtjuk, kb. tenyérnyi nagyságúra. A kerek lapokat nyolc cikkelyre vágjuk.
Töltelék: 3 nagy vagy 4 közepes alma, fahéj, cukor ízlés szerint (alma édességétől is függ)
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ízesítjük, picit állni hagyjuk. 
9 cm-es átmérőjű pohárral kiszaggatjuk a tésztát. A töltelékből a levet kipréseljük, hogy ne áztassa el a tésztát. Kb. 1- púpos teáskanálnyit helyezünk a tésztakörök egyik felére, a másik felét ráhajtjuk és a széleit jól összenyomkodjunk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
 A tepsiket egyenletesen kikenjük a margarinnal és beletesszük a kifliket. 20 percet hagyjuk pihenni. 180 fokon légkeveréssel 15-20 percig sütjük. A kifliket a tepsiben hagyjuk kihűlni, hogy felszívják a margarint és finom ropogósak legyenek.
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr915675318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása