közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Karobos "túrós" morzsasüti

2018. június 19. - Ediss

 

img-c870935675227f5682153955c75b9787-v.jpg

 

Eszter receptje:

Tészta:
4 pohár (1 pohár=200ml) liszt 
3/4 pohár nádcukor (a porcukor mégjobb)
1 zacskó (10g) sütőpor
1 púpozott ek kristályvanillin (vagy 1 zacskó vaníliás cukor)
3-4 nagy ek karobpor
1 és 1/4 pohár napraforgó olaj (margarinnal mégjobb)


Az eredeti receptnél az arányok 40dkg liszt, 25dkg margarin, 15dkg porcukor volt, a többi hozzávalón kívül még egy tojássárgával, ez utóbbit én 1 tk utifű és kb. 3-4 ek víz elegyével oldottam meg, de lehet még ugyanezzel a vízmennyiséggel 1 ek őrölt lenmaggal is készíteni a "tojást". 
A hozzávalókat összegyúrjuk és ha a összeáll egy masszábba, válasszuk ketté és hűtőben keményítsük ki a két cipót, hogy reszelhető legyen. Ha picit morzsálódósabb lesz a tészta, vagy sietünk - én így csináltam  - akkor sincs pánik, nyugodtan hagyjuk morzsásan, úgy osszuk két részre. 
Ha a hűtőprojektet választjuk, míg keményedik a tésztánk elkészítjük a tölteléket. Ha morzsa a szimpatikusabb, akkor célszerű előbb a tölteléket elkészíteni. 

Töltelék:
1 pohár (200ml) mosott kölest 3x-os vízben felforralok, (lehet növényi tejben is) hozzáteszek 1 csipet sót és 
2 púpozott ek kristályvanilint (vagy 1-2 zacskó vaníliás cukrot). Ha megfőtt a köles, hozzákeverek
1 pohár nádcukrot.
6-9 ek citromlevet (ízlés szerint savanyítható),
1 biocitrom reszelt héját (ezt kihagytam, mert nem volt otthon citrom).
tojáshab helyett 1 doboz (300g) Soyatoo márkájú rizshabkrém picit felverve, hogy levegősebb legyen.
5dkg darált keksz (nem volt vegán Lidl keksz itthon, viszont volt fél zacskó fahéjas tönköly édes falatkák by Pulifood Kft. - ez a gyenesdiási Zöldház bio panzió kis lapocskái.)

Előmelegítjük a sütőt nagy fokozaton. Közepes tepsit kiolajozunk, a tészta egyik felét belereszeljük, vagy belemorzsoljuk, ráöntjük az áltúrós tölteléket, arra rá pedig a tészta másik felét morzsoljuk, vagy nagy lyukú reszelőn reszeljük. 
Sütőbe toljuk, 10 perc után mérsékeljük a tüzet, aztán addig sütjük míg "megpirul". ( sütő függő, de én még 25 percig sütöttem, tehát összesen kb. 35 perc volt a sütési idő) Hülni hagyjuk, majd kockára vágjuk.

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr3313809386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása