Gábor kísérlete:
- 12 db réteslap
- 35 dkg dió
- 12 dkg margarin
- 3 evőkanál barnacukor
- 1 kkanál fahéj
- 6 evőkanál agavé szirup
- 2.5 dl víz
- 1 citrom leve
- 1 kkanál vanilia
A diót összedaráljuk, vagy apróra vágjuk. Összekeverjük a fahéjjal, cukorral, félre tesszük.
Felovasztjuk a margarint, kikenjük az a/4 es méretű tepsit, majd a réteslapokat félbevágva, minden lapot külön margarinnal megkenve 7 réteslapot egymásra helyezünk. Ráhalmozzuk a diós-cukor keverék 1/3-át, aztán jön 5 margarinnal megkent réteslap, megint a dió szórás, aztán megint 5 réteslap, megint a dió, és a tetejére megint 7 megkent réteslap.
Hűtőbe pihentetjük 10 percig, hogy jól szeletelhető legyen. Utána éles késsel négysögekre, majd azok átlójában háromszögekre vágjuk.
180 fokon 20 percig sütjük.
Ezalatt az idő alatt elkészítjük a szirupot. A vízet az agavé sziruppal, citromlével és a vaniliával összeforraljuk, majd félre tesszük míg kisül a tészta.
Mikor a sütőből kivettük, rácsorgatjuk a szirupot. ( Ami nem teljesen szirup sűrűségű, inkább vizes, de a tészta felveszi ezt a folyadék mennyiséget.)
Jó étvágyat!