közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Diós baklava

2017. február 01. - Zsokriszta

img_20170201_123628152.jpg

 Gábor kísérlete:

  • 12 db réteslap
  • 35 dkg dió
  • 12 dkg margarin
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 kkanál fahéj
  • 6 evőkanál agavé szirup
  • 2.5 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 1 kkanál vanilia 

A diót összedaráljuk, vagy apróra vágjuk. Összekeverjük a fahéjjal, cukorral, félre tesszük.

Felovasztjuk a margarint, kikenjük az a/4 es méretű tepsit, majd a réteslapokat félbevágva, minden lapot külön margarinnal megkenve 7 réteslapot egymásra helyezünk. Ráhalmozzuk a diós-cukor keverék 1/3-át, aztán jön 5 margarinnal megkent réteslap, megint a dió szórás, aztán megint 5 réteslap, megint a dió, és a tetejére megint 7 megkent réteslap.

Hűtőbe pihentetjük 10 percig, hogy jól szeletelhető legyen. Utána éles késsel négysögekre, majd azok átlójában háromszögekre vágjuk.

180 fokon 20 percig sütjük.

Ezalatt az idő alatt elkészítjük a szirupot. A vízet az agavé sziruppal, citromlével és a vaniliával összeforraljuk, majd félre tesszük míg kisül a tészta.

Mikor a sütőből kivettük, rácsorgatjuk a szirupot. ( Ami nem teljesen szirup sűrűségű, inkább vizes, de a tészta felveszi ezt a folyadék mennyiséget.)

 

Jó étvágyat!

img_20170201_123709855.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7412174180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása