Dorka kalácsa:
50dkg tönköly fehér liszt, 1/2élesztő, 15 dkg cukor, 1dl olaj vagy 15 dkg margarin felolvasztva. Kukoricatejpor/ kókusztejszín/yofu/rízstej Vanília 1/2citrom héja, karob ha fonott kalácsot akarsz.
Az élesztőt 1ek liszt és cukor társaságàban felfuttatod. Az összetevőkkel kevered annyi folyadékkal hogy puha, nem ragadós tésztát kapunk.
Pihenteted 1 órát és újra átgyúrod. Ha fonott kalács lesz akkor három részre szeded és fonod. Vagy négyes fonás is lehet.
Ha karobos részt is akarsz az egyik szálba bele kell gyúrni a karobport. Fonás után fél óràt pihenteted melegben a kivajazott tepsin. Aztán 160-180 fokon pirosra sütöd.
Sáfránytól szebb és finomabb lesz!!!
Négyes fonás online :) https://youtu.be/qUhgNUhxjoQ