közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Gingerbread avagy karobos puszedli Zsanitól

2016. december 26. - Ediss

lebkuchen-herzen-300x300.jpg20 perc előkészítés,10 perc sütés:

Hozzávalók:

• 500g tk tönkölyliszt
• 250g bio nádcukor (én kókuszvirágcukrot használtam)
• 200ml szójatejszín (én a főző rizstejszínt teszem bele)
• 4 EK karobpor
• 2 EK mézesfűszerek
• 1 cs sütőpor
• 1 EK rum (helyette narancslevet teszek bele)
• lisztet a deszkára
• szójatej a sütik lekenéséhez

Glasur
• 120g porcukor
• kb 2 EK hideg víz (keveset, inkább később adjuk hozzá többet, ha szükséges)
• 10 csepp narancsolaj

Készítés:
A hozzávalókból szilárdtésztát készíteni, egy kis liszttel 1 cm-s vastagságúra nyújtani, kivágni formával.
Tespibe tenni, szójatejjel lekenni. Előfűtött sütőben 175 fokon kb. 10 percig sütni.
A porcukorból, vízből és a narancsolajból (nekem facsart narancslé most) sűrű galúrt készíteni, majd bekenni a még forró sütiket. Hagyd egy rácson kiszáradni.
Azonnal puha, és tárolni kekszes dobozban érdemes.

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr3012074499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása