20 perc előkészítés,10 perc sütés:
Hozzávalók:
• 500g tk tönkölyliszt
• 250g bio nádcukor (én kókuszvirágcukrot használtam)
• 200ml szójatejszín (én a főző rizstejszínt teszem bele)
• 4 EK karobpor
• 2 EK mézesfűszerek
• 1 cs sütőpor
• 1 EK rum (helyette narancslevet teszek bele)
• lisztet a deszkára
• szójatej a sütik lekenéséhez
Glasur
• 120g porcukor
• kb 2 EK hideg víz (keveset, inkább később adjuk hozzá többet, ha szükséges)
• 10 csepp narancsolaj
Készítés:
A hozzávalókból szilárdtésztát készíteni, egy kis liszttel 1 cm-s vastagságúra nyújtani, kivágni formával.
Tespibe tenni, szójatejjel lekenni. Előfűtött sütőben 175 fokon kb. 10 percig sütni.
A porcukorból, vízből és a narancsolajból (nekem facsart narancslé most) sűrű galúrt készíteni, majd bekenni a még forró sütiket. Hagyd egy rácson kiszáradni.
Azonnal puha, és tárolni kekszes dobozban érdemes.