
Annától:
Hozzávalók:
Leveshez:
Galuska:
- 15 dkg tönköly fehér liszt
- kurkuma
- só
- 2 ek kukoricatejpor
Vajon megpárolom a meghámozott, felkockázott spárgát (jelenleg eltett spárgából készítettem). Sózom, majd pirospaprikával fűszerezem, felöntöm vízzel. A forrásban lévő levesbe galuskákat szaggatok. A végén vágott petrezselyemmel szórom meg.
Galuska: 15 dkg tönköly fehér lisztet, kurkumával, sóval, 2ek kukoricatejporral és vízzel csomómentesre kikeverem. Evőkanállal szaggatom úgy, hogy kihúzom a tányér szélére, ellapogatom picit és a kanállal leívelem. :) A levesből picit merek a galuskástálba, hogy a maradék tésztát azzal együtt visszacsurgassam, ettől krémesebb lesz a leves, nem olyan üres.
Jó étvágyat!