Gabitól:
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 3 kisebb karalábé zsenge=nem fonnyadt leveleivel együtt,
- 3 kisebb sárgarépa,
- 1 kis fej hagyma,
- 2 kis szem krumpli,
- 3 kanál olaj,
- 1 doboz zabtejszín,
- egy marék tk liszt,
- só,
- fehérbors,
- gyömbérpor.
A karalábét, sárgarépát és hagymát felkockázva párolni kezdem az olajon, mikor kis levet eresztett, rádobok 1-1 1/2 marék lisztet, gyorsan elkeverem, kevés vízzel felöntve párolom tovább. Sóval, fehérborssal, 4 nagy csipet gyömbérrel és a felaprított karalábélevelekkel fűszerezem, és mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadom a felkockázott krumplit. Felöntöm, tovább főzöm kis lángon, amíg a krumpli készre nem fő (kb. 6-8 perc). A végén öntöm bele a tejszínt, de azzal már csak egyet rottyan. Levesbetétnek bármi elfér benne, én most zablisztes grízgaluskát és tegnapról maradt, kicsit "töpörtyűsödött" sült tofut szórtam rá.



Jó étvágyat!