Anyumtól:
Hozzávalók:
- egy kisebb fej karfiol
- 5-6 rózsa brokkoli
- 1 nagyobb burgonya
- 1 nagy fej lilahagyma
- 5 dl yofu (szója yoghurt)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- vegán sajt ( elhagyható)
A karfiolt sós vízben 10 percig főzöm, utána ugyanebben a vízben a brokkolit is beteszem 6-7 percre. A burgonyát megpucolom, karikákra vágom, és sós vízben felteszem ezt is főni. Közben a lilahagymát karikákra szeletelem, és olajon megsütöm.
A yofut hidegen sóval, borssal és a két gerezd fokhagymával kikeverem. (vegán reszelt sajtot is tehetek bele...)
Ha minden összetevő kész, összeállítom egy üvegtálba a következőképpen:
Alulra a hagymát, rá a burgonyát, megint hagymát, a yofu negyed részét, jöhet a karfiol, megint hagyma, a maradék yofu ide kerül ( ez a nagy része), és a tetejére elhelyezzük a brokkoli rózsákat.
Megszórjuk pirospaprikával, pici sajttal ha szeretjük, és légkeveréssel 20 percig 200 fokon sütjük.
Jó étvágyat!