
Lillától:
Hozzávalók 2 személyre :
- 4 db fehérrépa
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- Olaj
- Só
- Bors
- Szerecsendió
- Petrezselyem
- Barna cukor
- Citrom
A hagymát apróra vágom , és felteszem az olajjal dinsztelni, lassú tűzön hogy a hagyma édeskés ízét megkapjuk . Csipetnyi sóval mindig megszórom a hagymát. Legalább 20 percig dinszteljük , addig a fehérrépát meghámozzuk és felszeleteljük. Majd rátesszük a hagymára. Átforgatjuk és fedővel lefedve hagyjuk puhulni, összeérni az ízeket a hagymával. Majd 10 perc elteltével a következő fűszereket tesszük bele;só,bors, szerecsendió,1 lapos evőkanál cukor. Elkeverem a fűszerekkel és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a zöldséget. Hagyom forrni, és megpuhulni a zöldséget, kb. 20-25 perc . Addig friss petrezselymet(vagy száritottat, ami van) vágok és facsarok egy kevéske citromot. Ha megpuhult a zöldség, leveszem a tűzről és botmixerrel krémesítem. Ha szükséges még pici vízzel felöntöm. Ezután 1dl zabtejszínnel meglocsolom és beleteszem a petrezselymet és a kifacsart citromot. Vigyázat , a citromból nagyon kevés kell, kb. egy kisebb citrom fele. Még egyet rottyantok rajta és kész . Tálaláskor pirított hagymával , vagy zsemle kockával és tökmagolajjal tálalom.