Adag: 4 személy, Előkészítés: 15 perc, Főzés: 20 perc
Editől:
Hozzávalók:
- Kevés olaj
- 250 gr durum spagetti félbe törve, vagy kínai rízs tészta
- 1db hagyma (felkockázva)
- 1/3 füstölt vagy sima tofu (felkockázva)
- 20 dkg szejtán vagy „vegán burizerhús” felkockázva
- 1 db cukkini v padlizsán felkockázva
- Negyed fej káposzta felkockázva
- szójaszósz
- Magok: napraforgó és szezám
- Fűszerek: fokhagyma, gyömbér, kurkuma, curry, citromfű
Elkészítés:
Felteszem a tésztát főzni, ha rízs tésztát használok, akkor csak langyos vízbe áztatom.
Az olajon megpirítom hagymát, tofut, és burizert, vagy szejtánt, amikor már pirul, meglocsolom egy kis szójaszósszal. Jöhet a reszelt gyömbér, fokhagyma,tovább kevergetem. Beleteszem a felkockázott káposztát, cukkinit,megszórom a magokkal. Kurkumával, curryvel színezem.
Ha kész a tészta, óvatosan hozzá adagolom több részletben (a hosszú spagettit félbe töröm, úgy könnyebben keveredik a többi zöldséggel ) Pici vizet adok hozzá. Addig sütöm, amíg megpirul a tészta.
Ilyenkor jól jön még kevés fokhagyma, díszítésnek apró kockára vágott paradicsom, és a tetejére újra szezámmag.
Akkor finom igazán, ha van egy kis szaftja.
Jó Étvágyat!