Annától:
Sárgaborsólisztes rizsfasírt:
A megfőzött rizst 1 kanál mustárral, sóval, 1 kanál pirospaprikával, 2 kiskanál curryvel, reszelt cukkinival, quinopehellyel, hajdinapehellyel és sárgaborsó liszttel eldolgozzuk, s a szokásos módon gömböket formázunk belőle, forró olajban kisütjük.
Fűszeres csicsóka:
Növényi margarinon egy vöröshagymát 1 evőkanál cukorral és a következő fűszerekkel dinsztelek: paprika, rómaikömény, koriander, szegfűbors, fahéj, kardamom, só, fokhagyma, bazsalikom.Hámozást követően karikákra szeljük a csicsókát, majd fűszeres vajon puhára pároljuk.
Párolt lilakáposzta:
Káposzta csíkokat kókuszolajon pároljuk sóval, majd almaecettel vagy citrommal. Az almaecet megőrzi a káposzta ropogósságát és színét.
Jó étvágyat!