közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegazsír variációk

2017. január 04. - Ediss



image-0-02-05-e120ebc60e7d087d15912da092d58c06fb9ae66260ed4a7af6f6a746be9d1458-v_1.jpgIlditől:

Megpirítod olajon a hagymát. Aránylag sok olajon, barnára. Amikor megpirult beleöntöd az összes előkészített fűszert. Én gyakran használok különleges fűszerkeverékeket. Fontos h egyszerre menjen bele a fűszer mert csak 10 mp- ig kevergetjük, különben elmegy az aromája. Levesszük a tűzről és ráöntjük a turmixoláshoz előkészített zsírra. Hozzá fél fej lila hagyma és 1 gerezd fokhagyma nyersen. Ezeket nyersen. Turmixolni.

Zsuzsitól:

1 db sárgarèpa, zeller, 2-3 fej hagyma, só, alma, sörèlesztő pehely. Kevès ''zsíron'' hagymát dinsztelni, a zöldsègeket, almát reszelve rá, vègèn söripehely is, összedolgoz a többi zsírral ès kèsz is. Nagyon finom :) + fűszer mehet bele söri előtt picivel.

Évitől:

Én a zsírt úgy szoktam készíteni, h miután a sok lila és vöröshagymát lepirítom teszem bele a többi zsiradékot,  amivel már tovább nem hevítem, csak  elolvad ,majd reszelek  bele egy almát,  sörélesztő, pici  majoranna, s egy kevés citromlé, amitől a lila hagyma  kiereszti a színét,  így rózsaszín  lesz,  mint régen a májas zsír.  Utána turmix. S tényleg úgy dermed, hogy alul rózsaszín, s a tetején lesz egy réteg fehér zsír. Nagyon szeretjük!

Icától:

2v.3 hagymát apróra vágom, 2dl sütőolajba lassú lángnál sokat kavargatva jó rózsaszínre sütöm. Most 2 db alma hámozva és felvágva fél kiskanál egész kömény, 1 kiskanál só  ezt tovább pirítom kavargatva jó lassú tűznél, amíg az alma színét kezdi változtatni. 6 v.8 cikk foki, leveszem a tűzről felcserélem kókusz zsír  fél cs.pálmazsír kavargatva  h.elolvadjon. Egy pár másodpercre vissza a tűzre,  hogy a foki egy különös aromát kapjon.Végül lehet gazdagítani 1 v kanál sörélesztővel.

Jó Étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7212095025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása