Ilditől:
Megpirítod olajon a hagymát. Aránylag sok olajon, barnára. Amikor megpirult beleöntöd az összes előkészített fűszert. Én gyakran használok különleges fűszerkeverékeket. Fontos h egyszerre menjen bele a fűszer mert csak 10 mp- ig kevergetjük, különben elmegy az aromája. Levesszük a tűzről és ráöntjük a turmixoláshoz előkészített zsírra. Hozzá fél fej lila hagyma és 1 gerezd fokhagyma nyersen. Ezeket nyersen. Turmixolni.
Zsuzsitól:
1 db sárgarèpa, zeller, 2-3 fej hagyma, só, alma, sörèlesztő pehely. Kevès ''zsíron'' hagymát dinsztelni, a zöldsègeket, almát reszelve rá, vègèn söripehely is, összedolgoz a többi zsírral ès kèsz is. Nagyon finom :) + fűszer mehet bele söri előtt picivel.
Évitől:
Én a zsírt úgy szoktam készíteni, h miután a sok lila és vöröshagymát lepirítom teszem bele a többi zsiradékot, amivel már tovább nem hevítem, csak elolvad ,majd reszelek bele egy almát, sörélesztő, pici majoranna, s egy kevés citromlé, amitől a lila hagyma kiereszti a színét, így rózsaszín lesz, mint régen a májas zsír. Utána turmix. S tényleg úgy dermed, hogy alul rózsaszín, s a tetején lesz egy réteg fehér zsír. Nagyon szeretjük!
Icától:
2v.3 hagymát apróra vágom, 2dl sütőolajba lassú lángnál sokat kavargatva jó rózsaszínre sütöm. Most 2 db alma hámozva és felvágva fél kiskanál egész kömény, 1 kiskanál só ezt tovább pirítom kavargatva jó lassú tűznél, amíg az alma színét kezdi változtatni. 6 v.8 cikk foki, leveszem a tűzről felcserélem kókusz zsír fél cs.pálmazsír kavargatva h.elolvadjon. Egy pár másodpercre vissza a tűzre, hogy a foki egy különös aromát kapjon.Végül lehet gazdagítani 1 v kanál sörélesztővel.
Jó Étvágyat!