közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Francia hagymaleves kicsit másképp

2016. február 09. - Ediss

hagymaleves.jpg

Francia hagymaleves kicsit másképp Edinától:

Hozzávalók: 5 fej hagyma, 1 szál póréhagyma , 4 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor,vegantéria (sárga) vegeta, 2 evőkanál liszt, tejszín, vagy 2 deci yofu, pici növényi tej. Pár kocka füstölt tofu, napraforgó mag, piritós, reszelt sajt.Fűszerek: borsikafű, rozmaring, fokhagyma,sok majoranna, pici oregánó.

Kb.30 perc

Elkészítés:

A hagymákat nagyobb kockákra vágom, olajon megdinsztelem, és fedő alatt 5 percig puhára  párolom. Pici sót, borspótlót, vagy borsikafű, majd 2 evőkanál lisztet szórok rá. Felöntöm vízzel, esetleg kis rízs/szójatejet is öntök rá. Beleteszem a vegetát, majorannát, és a többi a fűszert ,(majoranna a domináns, lehet jó sokat(!) fél úton hozzáteszem a fokhagyma gerezdeket és a karikára vágott póréhagymát, a vége előtt a pici tofu kockákat, Beleöntöm a tejszínt, vagy behabarom, yofu + liszttel,  amikor már puha a hagyma, megpirítom a kenyereket, beleszórom a  napraforgó magot.Tálalás: a tányér aljára a pirított kenyeret szét tördelem, rá a reszelt sajtot, és a forró levest. Megfázásos, influenzás időben nagyon szépen kipucol, és gyógyít.

Ráadásul egytálételnek is megállja a helyét, mert nagyon laktató.

Jó Étvágyat! 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr348373298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása