közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Rakott polenta

2017. június 18. - Zsokriszta

unnamed_6.jpg 

Zsuzsi receptje:

Hozzávalók:

  • 1 bögre polenta
  • 1 zacskó tofu
  • szójaszósz ízlés szerinti mennyiségben
  • 2 maréknyi mángold
  • paradicsom feldarabolva
  • fokhagyma, rozmaring, bazsalikom
  • vegán sajt

 

A polentát megpirítottam, háromszoros sós vízzel felöntöm. Jól megkeverem, rottyanásig főztem, kevertem, majd állni hagytam. A tofut kis olíva olajon megpirítottam, végén egy löttyintés szójaszósszal meglocsoltam. Mángoldot pici sóval, olíva olajjal megdinszteltem. Jénaiba fele polentát alulra rétegeztem, középre tofu, mángold, sajt réteg, majd még egy polenta réteg kerül rá. A tetjére egy szószt raktam: A paradicsomot feldaraboltam, olíva olajjal, fokhagymával, rotmaringgal és bazslikommal kikevertem, egy pici sűrített paradicsomot tettem bele, de ez kihagyható. Ez került a tetejére, és rá még egy réteg vegán sajt.

220 fokon 15 perc alatt készre sütöttem.

 Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7712604523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása