Hozzávalók:
- 1 zacskó pörkölt sósmogyoró (320 g-os kiszerelés)
- 3 gerezd fokhagyma
- kb.3 ujjnyi friss gyömbér
- 10-12 cm póréhagyma felszeletelve apróra
- 1 db pritamin paprika
- szójaszósz ízlés szerint
- citrmlé ízlés szerint
A fokhagymåt öszze nyomva és a gyömbért lereszelve elkezded pirítani. Éppen csak egy picit illatozik, hozzá teszed az apróra vágott póréhagymát.Kicsit sütögeted őket együtt, mondjuk úgy 4 prcig, maj a pritamin paprikát felkockázva szintén hozzáadod.
Ezután jön a mogyoró. Hozzáadjuk a mogyorót, és átforgatjuk az összes összetevőt pár percig.
Ezután leveszed a tűzről, és össze turmixolod. Citrom és szójaszósz kerül még bele, de már folyamatos kóstolgatás mellett, hogy igazán finom legyen. Esetleg víz kerül még bele, hogy szabályozd a sűrűséget.(A szósz sűrűségén is változtathatsz, én a képen látható szószt kedvelem..)
Nagyon vigyázz a szójaszósszal, mert a mogyoró is sós!!!
Fogyasztható magában, salátához, gnocchira vagy raviolira, tésztára is.
Jó étvágyat!