közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Macaron

2018. november 15. - Zsokriszta

  Angéla és Erzsi receptje: 

 

img-45c02634d0d982531b5b0b97c954062f-v.jpg

img-f42ab3e4737ffcd7bab9de6f3479ca9c-v.jpg

 

 

1 doboz csicseri konzerv levét leöntöm és felfőzöm. Így kicsit besűrűsödik. Ezután kihűtöm. ( kb 140 ml legyen ) Habverővel magas fokozaton felverem, közben több részletbe 180 gr vilagos cukrot keverek hozzá. ( a kristálycukortól jobb lesz az állaga mint a porcukortól.) A végén a szinezőt bele lehet keverni, ha valaki színeset szeretne.

Ha kemény és fényes a hab, akkor az előre elkészített 160 gr porcukor és 160 gr mandulaliszt szitált keverékét óvatosan, több részletben hozzákeverem.


A tepsibe sütőpapírt kell tenni, a masszát nyomózsákba merni, és kis halmokat nyomni 2 cm távol egymástól. Ha mindet kinyomtuk, a tepsi alját megütögetjük, 20 percig pihentetjük, utána 140 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük....
A krémje tejszínes vagy ganache legyen..

Ez a krém a következő módon készült: 

 300 ml felverhető tejszínt felforrósítunk, addig 100 g karob vagy étcsokit összetörünk apró darabokra (fehér semmiképpen se legyen, mert annak más az összetétele), majd erre ráöntjük a forró tejszínt. Állni hagyjuk 1 percig, majd elkeverjük, utána habverővel finoman felverjük. Nyomózsákba töltve adagoljuk a tésztára.

 

Jó étvágyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr5514374475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.