közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Töltött csillagtök, grillzöldségekkel és héjában sült krumplival

2017. október 02. - Ediss

media-share-0-02-04-fc5546d27a67102146f2a093250b7b01734d01161ef12ef6cff2097615dfb480-2655b19d-9f7f-494e-ba8c-f78fc5789a4f.jpgAnna újabb  alkotása

Pác:

  • 1 ek szójaszósz
  • 8 gerezd fokhagyma
  • olivaolaj
  • ezeket összeturmixoltam

Elkészítés:

A csillagtököt én félbe vágtam, de lehet a tetejét is levágni és úgy megtisztítani a magoktól, kivájni a belsejét picit. Belülről megkentem a páccal.

 Hagymán párolt reszelt répa és cukkini, kuszkusszal összekeverve, napraforgómaggal, rizstejszínnel és petrezselyemmel megforgatva. Ez lehet kapros-tejszínes ízvilág is.

A csillagtököt töltés után kívülről is megkentem a páccal. ( ha vastag a héja, hámozóval kicsit meghámozod előtte).

Almagerezdeket vágtam, s a patiszon mellé sütőzacskóban tettem a tepsire, amit körberaktam aprószemű krumplikkal.

A cukkinikat hosszában kb. 3 mm szeletekre vágtam, kápiapaprikát mellé harmadolt, mindet bepácolva hagytam állni. Majd grillsütőn kisütöttem.

TIPP: Reszelt sajtot tettem a csillagtök tetejére a végén még olvadozni

 Jó étvágyat! :)

media-share-0-02-05-8041427c1946748b84eb31d5e19dc05cb9cbced947288644927e2f6e1fbfe0ae-b3228467-4fa7-478d-8893-232cd720bbba.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr1412921815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.