közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Fahéjas csigabigák

2017. július 28. - Ediss

image-0-02-05-b2f0c9b99d6393ecb06a35ae5c977cc1dd0cb398498a0fc0ce64250fc2402d68-v.jpg

Anna újabb finomsággal lepett meg minket :)

Hozzávalók:

Tészta:

  • 400-500 gramm liszt
  • egy kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • egy tasak porélesztő
  • 11 dkg vegán Alsan margarin
  • egy fél bögre nádcukor
  • fél liter növényi tej
  • cukor
  • 2 kk fahéj

Elkészítés:

A tejet a margarinnal felmelegítettem, annyira, hogy elolvadjon benne. Egy keveset kiöntöttem egy bögrébe, adtam hozzá egy kanál nádcukrot, beleöntöttem a porélesztőt. Hagytam kb 10 percig felfutni.

A lisztet, szódabikarbónát, sütőport összekevertem, hozzáadtam egy fél bögre nádcukrot. Elkevertem. A felfutott élesztőt hozzáöntve kikevertem a tésztát, úgy hogy a maradék "vajas tejet" fokozatosan adagoltam a tésztához. Utólag ha ragadós, még lehet liszttel utána szórni.

Napon kelesztettem , konyharuhával lefedve. Amikor megkelt, téglalap alakúra nyújtottam. Kb 1 centi vastagra.
5 evőkanál olvasztott margarinnal bekentem a tetejét, megszórtam porított fahéjas cukorral. Feltekertem ( tőlem távolabbi oldalról kezdve) a tésztát. Majd nagyjából 1 centis darabokat vágtam belőle. Kivajazott lisztezett tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem  20 -30 percet.

image-0-02-05-c69a65d33aef53a3681fe867cd3d6bbb43d2dfbda5e766a6078b53a868089c1b-v.jpg

Jó Étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr4812697201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.