közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Feketeribizlis maca golyók

2017. július 10. - Ediss

media-share-0-02-05-6617765323f66f0bca9979502da8ac03282e2d3de2175aea62b6af3da1832548-014f32ba-6b52-4f2e-8f0d-fbd123bc374f.jpgAnnától kaptuk :)

Hozzávalók:

  • Napraforgómag kb 10 dkg
  • Tahini 3 ek
  • 2 ek karob
  • 4 ek maca por
  • Puffasztott amarant
  • 1 -1.5 ek kókuszzsír
  • 1 ek szezámolaj
  • 17-20 szem datolya
  • Agavé szirup
  • Kókuszreszelék
  • Dió

Elkészítése:

A napraforgó magot puhára őröltem, hozzáadtam a datolyaszemeket és a kókuszzsírt, olajat és a tahinit. Együtt daráltam. Feketeribizlit ( de lehet áfonya is vagy málna , szeder például) adtam hozzá 3-4 marékkal, ezzel is könnyebben darálódott. Meghintettem a karobbal, maca porral és kézzel összedolgoztam. Lehet agavé vagy datolya sziruppal még édesíteni a masszát. Az száraz összetevőket és a gyümölcsöket akár külön is lehet darálni, hogy finom legyen és utána tálban mindennel összedolgozni.

A masszát hűtőbe tettem kb 40 percre. Utána a megformázott golyókat darált kókuszreszelékbe vagy őrölt dióba vagy amarántba forgattam. Nekem a kókuszreszelékes ízlik legjobban.

Tipp: Reszelt karobcsokival is el tudom képzelni... :)

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7012654233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.