közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Köles-tofus "túrós" csúsza (sós verzió)

2017. június 21. - Ediss

image-0-02-04-baa7778de448fd94735afc5f2060e11785aa51f7678b49e38a8eac6d3c3ce713-v.jpg

 

Zsuzsi utánozhatatlan "túrós" csúszája:

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles
  • 1 db 180-200 g tofu, lehet füstölt
  • 500 g nagy kocka tészta
  • pirított szezámmag
  • 2 kis vagy 1 nagy doboz yofu

Elkészítés:

3x-os sós vízbe felrakom a kölest főzni, addig főzöm, hogy még pergős legyen. A tésztát is megfőzöm sós vízben. Közben felkockázom a tofut (szalonna méretűre), olajban kisütöm picit roppanósra, végén meglocsolom szójaszósszal, hogy fincsi sós legyen. A kölest és a pirított tofukockát összekeverem a tésztával. A tapasztalat, hogy érdemes egy kicsit utánasózni.
Trükk: a yofut csak tálaláskor szabad rárakni, mert egyébként a köles és a tészta felszívja és száraz lesz. Sok yofut felvesz.
Végén meghintem pirított szezámmaggal. (Ez adja a szalonna ízt, a tofu meg az állagot.)

Jó Étvágyat! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr9912611627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.