közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Tortilla

2017. március 27. - Ediss

d7116c29fa52f0cb95bcfb96d65af88f.jpg

Anna sütötte, megtöltötte, majd mind megette :)

Hozzávalók:

  • 450 g tönkölyliszt
  • 90 g alsan vaj
  • 2 dl víz 3 csipet sütőpor

Elkészítés:

A lisztet egy evőkanál sóval elkevertem, hozzáadtam a sütőport. Nagy lukú reszelőn belereszeltem a vajat, praktikus néha belisztezni a vajdarabot és a reszelőt is, így könnyebben lepereg.

A meleg vizet fokozatosan hozzáadva , jól átgyúrva lágy tésztát kapunk. Teflon vagy kerámia "palacsintasütőben" , közepesnél picit erősebb lángon foltosra sütjük. Füstölt tofukockákkal és salátával töltjük.

Tahinit kis vízzel kikeverve finom szószt kapunk, azzal megcsepegtetjük betekerés előtt.

TIPP: A tésztát 8 részre osztottam és nyújtódeszkával majd, mint a pizzát szokták, kézzel tovább vékonyítottam, megint nyújtottam. Nagyjából átlag palacsinta méret lett.

 

 Jó Étvágyat!

media-share-0-02-05-035d8c242e59a5339817425cea5da7d01e4d1f12f8cdb4091baab2a53498c631-31320e7a-cbda-4a59-8259-9ea67dedbe02.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr8112373937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.