közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Házi kenyér

2017. február 27. - Ediss

 

 

media-share-0-02-05-a2a029d7cf9cca8ae5d1b1b9b9ade0093e2ddc3e1a3257de909af65be1a88544-85a7fbac-c6ad-4f52-88ea-8d29d8964209.jpg

Helga sütötte:

A saját kezünk által sütött kenyérnek van egy varázsa, egyedi íze, hangulata...

Hozzávalók:

  • 50 v. 60 dkg liszt (tönköly fehér és 1/3 teljes őrlésű tönköly)
  • 1 csomag száraz élesztő v. 1/3 sima
  • 2-3 dl víz
  • 1-2 csapott kanál só ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztet a sóval elkeverem majd ráöntöm az élesztőt és a vizet addig adagolom míg felveszi az összes lisztet. Ha ragacsos még lisztet lehet hozzá adni. Nagyon puha lágy tészta lesz amit dagasztok,majd kelesztem kb. fél órát. Majd újra dagasztom és kelesztem fél órát. Fontos, mert így lesz levegős.

Cipócska formát készítek és sütőpapírra teszem vagy jénai tálba is lehet tenni amit ki kell kenni kis vajjal majd lisztezem. Így is kelesztem egy 20 percet.Tetejét bevágtam 2-3 helyen.

A sütőt 200 fokra melegítettem elő. Ebben 15 percet sütöttem,majd 180 fokon tovább kb. fél órát. A sütő aljára egy hőálló tálba kis vizet tettem. Nem ég meg a teteje és nem lesz kemény tőle illetve belül is foszlósabb lesz. Tetejét is vízzel kenegettem 2-3 szor vagy vajas vízzel.

Jó Étvágyat!

media-share-0-02-05-8d81ea277d95b140513aba144d6c3b8abfe02e096184d804625357e6722df3df-fed6d999-92bb-49a5-b3e8-06c7c964667b.jpg

media-share-0-02-05-79cb1315df9d7fb800c3926b570d990a4196a12a5cf88d47a99ec86d7941289a-f33f9485-fe63-4c7b-89db-a3cb7a15f23a.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr6412298955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.