közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Spenótos lasagne

2017. február 06. - mariann.kiss

javitott.jpg
Ildi és Szilvi küldte:

Hozzávalók:

  • spenót
  • fehérbors
  • fokhagyma
  • növényi tejszín
  • vöröshagyma
  • tofu/ szejtán
  • szójaszósz
  • yofu
  • sörélesztő
  • növényi sajt

  A spenótot laskára vágva olajban megpárolom. Sóval, fehérborssal fűszerezem. Ráöntök jó sok növényi tejszínt és belekeverek még fokhagymát. Külön edényben hagymán apróra vágott tofut vagy szejtánt pirítok, ha megpirult, szójaszósszal meglocsolom. Ezt hozzá is keverhetem az előzőleg elkészített spenótos tejszínes szószhoz, de külön rétegben is rakhatom a lasagnehoz.

Ezután elkezdhetem a rétezegezést: az aljára vajat teszek, rá tésztát, szószt, tésztát, szószt, tésztát, szószt....
A tetejét sörélesztővel elkevert yofuval kenem meg és rászórók jó sok reszelt növényi sajtot. Mehet a sütőbe! :-) 
image-0-02-05-4aad3128f618b9188bd59046a2ff0b79cf5cf9501a2d3daa8ab57c6a96e36b57-v_1.jpg
Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr1412186016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.