közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Csicseriborsó curry

2017. február 02. - Ediss

anna_jo.jpg
Annától:

  • Hozzávalók:
  • 2 kisebb vörös hagyma
  • 1 ek kurkuma
  • 2 ek curry
  • 2 ek garam masala
  • 1 ek tandori masala
  • 1 v 2 ek római kömény
  • Fél ek sima köménymag
  • 1 kisujjnyi lereszelt friss gyömbér
  • 6 szem kardamom
  • 2 kicsi (400g) vagy egy nagy csicserikonzerv

  • Kókuszzsír
  • Kókusztejpor vagy 1 cocomas
  • Lehet friss koriander levelet is tenni bele, illetve szárított lime levelet 2-3 db-ot


A fűszereket és a felkockázott hagymát sóval kókuszolajon összeérleljük, vigyázva, hogy ne égjen oda. Először nagy lángon, majd visszavéve. Ráborítjuk a csicserikonzervet leve nélkül ( azt aquafabának eltehetjük), majd egy 1/4- 1/2 liter paradicsompürét öntünk hozzá ( attól függ milyen sűrű, milyen testes, hogy ne nyomja el a többi ízt- számít a márka). Addig főzzük,amíg megpuhul a csicseri.

A végén hozzáadjuk a kókuszkrémet vagy beleszórjuk a port és összerottyantjuk.
Főtt rizzsel tálaljuk.

Jó Étvágyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr512179018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.