közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Rakott zöldbab

2017. január 29. - Ediss

 image-0-02-05-8295aeaa0ba3499663dd3291e93168507de1ab3e890762bca054dea67d01e6d4-v.jpg

Helgától

Hozzávalók:

  • Zöldbab tetszés szerint illetve tepsitől függően
  • 2 csapott bögre jázminrizs v. barnarizs v. bulgur v. köles stb.
  • 1 gabonakolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 4 db fokhagyma
  • 2 doboz yofu

  • 15-20 dkg füstölt növényi sajt
  • fűszerek: só, majoranna, őrölt kömény, pirospaprika, vegantéria ízlés szerint.

A jázminrizst kis olajon megpirítottam,majd megfőztem.
A zöldbabot vegantériás vízben megfőztem.
Pörköltalapot készítettem. A hagymát üvegesre dinszteltem olajon, majd a paprikát is felaprítottam és a hagymával tovább dinszteltem. Belenyomtam a fokhagymát és az apróra vágott paradicsomot is. 5 perc után beletettem a kolbászt és felöntöttem vízzel. A kolbász felszívja, többször öntöttem rá míg el nem lepte a kolbászt,addig főztem míg megpuhult. Beletettem a fűszereket a sót, majorannát, köményt és pirospaprikát. Összekevertem a rizzsel. A babot elfeleztem és a tepsi aljára tettem majd megkentem yofuval. Rátettem a kolbászos rizst és ezt is megkentem yofuval. Rátettem a maradék zöldbabot. Ismét megkentem yofuval a tetejére reszelt sajtot tettem.

200 fokon kb. 45 percig sütöttem.

Jó Étvágyat!

image-0-02-05-ef27c8cbea07cb2af8a9d252bef76ba8e655c633751855f6c0757d802e951df2-v.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr8312167467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása