Helgától
Hozzávalók:
- Zöldbab tetszés szerint illetve tepsitől függően
- 2 csapott bögre jázminrizs v. barnarizs v. bulgur v. köles stb.
- 1 gabonakolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 4 db fokhagyma
- 2 doboz yofu
- 15-20 dkg füstölt növényi sajt
- fűszerek: só, majoranna, őrölt kömény, pirospaprika, vegantéria ízlés szerint.
A jázminrizst kis olajon megpirítottam,majd megfőztem.
A zöldbabot vegantériás vízben megfőztem.
Pörköltalapot készítettem. A hagymát üvegesre dinszteltem olajon, majd a paprikát is felaprítottam és a hagymával tovább dinszteltem. Belenyomtam a fokhagymát és az apróra vágott paradicsomot is. 5 perc után beletettem a kolbászt és felöntöttem vízzel. A kolbász felszívja, többször öntöttem rá míg el nem lepte a kolbászt,addig főztem míg megpuhult. Beletettem a fűszereket a sót, majorannát, köményt és pirospaprikát. Összekevertem a rizzsel. A babot elfeleztem és a tepsi aljára tettem majd megkentem yofuval. Rátettem a kolbászos rizst és ezt is megkentem yofuval. Rátettem a maradék zöldbabot. Ismét megkentem yofuval a tetejére reszelt sajtot tettem.
200 fokon kb. 45 percig sütöttem.
Jó Étvágyat!