közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Tofunyárs

2017. január 26. - Zsokriszta


14702324_1056580924454422_7207896639088141138_n_2.jpg

 Ez egy nagyon egyszerű és nagyszerű recept.

Bármilyen zöldséggel készítheted a nyársodat. Nem is cél hogy puhára süssük, nagyon finom, ha roppanós a zöldség. Ehhez a recepthez a tofun kívül padlizsánt, cukkinit, póréhagymát, paradicsomot és paprikát használtam.

A füstölt tofunak (lehet natúr is) nagyon jót tesz sütés előtt egy szójaszószos, fokhagymás mustáros pác. Elég ha 10 percig pihen a páclében.

Fontos, hogy azonos méretűre vágjuk a zöldségeket.és csak sütés előtt fűszerezzük. Sóval kikeverek egy kis tálkában az általam kedvelt fűszerekből egy keveréket, és a tálcára halmozott kockára vágott zöldségeket épphogy megszórom. Nem kell sok! Nagyon izgalmas az ételben, ha megmaradnak a zöldségek ízei.

Utána feltűzögetem ízlés szerint a tofu kockákkal a zöldségeket, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem egymás mellé a nyársakat.

Magas hőfokon rövid ideig kell sütni.

Tálalhatod rizs ágyon, vagy friss salátával. Jól megy hozzá egy fokhagymás yofu szósz is.

Jó étvágyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr4312157525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.