közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Házi sajt

2017. január 26. - Ediss

Jöjjön egy sajtrecept Szapytól:

  • Hozzávalók:
  • 1/2tk sárgarépapor,
  • 1/2tk kurkuma,
  • 1/2tk fűszerpaprika,
  • 1/2tk őrölt mustármag,
  • 1tk só,
  • 1/2tk vöröshagyma granulátum,
  • 1/2tk fokhagyma granulátum,
  • 1 csésze natúr, sótlan kesudió,
  • 1ek. tahini,
  • 1ek. sőripehely,
  • 1,5 csésze víz,
  • 3t. agaragar por,
  • 1/2 citrom leve

Vékonyan kiolajozni egy formát. Kesudiót finomra darálni, száraz hozzávalókat összekeverni, belecsorgatni a citromlevet, belekanalazni a tahinit; vizet edénybe kimérni, beletenni az agaragart, keverni, melegíteni, forrástól még 5 percig gyöngyözni; mindent botmixerrel össze alaposan, gyorsan, majd az olajos tálba beletölteni, fedetlenül hűtőbe tenni. Csináltam sima dióval is, úgy is nagyon finom! Elkészítési idő 20 perc...

Jó Étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr9112157267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.