közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Csőben sült karfiol és brokkoli

2017. január 26. - Zsokriszta

20170126_163728.jpg

 Anyumtól:

Hozzávalók:

  • egy kisebb fej karfiol
  • 5-6 rózsa brokkoli
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 5 dl yofu (szója yoghurt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • vegán sajt ( elhagyható)

 A karfiolt sós vízben 10 percig főzöm, utána ugyanebben a vízben a brokkolit is beteszem 6-7 percre. A burgonyát megpucolom, karikákra vágom, és sós vízben felteszem ezt is főni. Közben a lilahagymát karikákra szeletelem, és olajon megsütöm.

A yofut hidegen sóval, borssal és a két gerezd fokhagymával kikeverem. (vegán reszelt sajtot is tehetek bele...)

Ha minden összetevő kész, összeállítom egy üvegtálba a következőképpen:

Alulra a hagymát, rá a burgonyát, megint hagymát, a yofu negyed részét, jöhet a karfiol, megint hagyma, a maradék yofu ide kerül ( ez a nagy része), és a tetejére elhelyezzük a brokkoli rózsákat.

Megszórjuk pirospaprikával, pici sajttal ha szeretjük, és légkeveréssel 20 percig 200 fokon sütjük.

Jó étvágyat!


20170126_171746.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr2512158313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.