közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Fehérrépa krémleves pirított hagymával, tökmagolajjal

2017. január 25. - Zsokriszta
image-0-02-05-d2971c0050df3821e8d4fdb2843a8cb667c603dd78bf3ccfbd67b4954112d71e-v.jpg
Lillától:
Hozzávalók 2 személyre :
  • 4 db fehérrépa
  • 1 közepes méretű vöröshagyma 
  • Olaj
  • Bors
  • Szerecsendió
  • Petrezselyem 
  • Barna cukor 
  • Citrom
A hagymát apróra vágom , és felteszem az olajjal dinsztelni, lassú tűzön hogy a hagyma édeskés ízét megkapjuk . Csipetnyi sóval mindig megszórom a hagymát. Legalább 20 percig dinszteljük , addig a fehérrépát meghámozzuk és felszeleteljük. Majd rátesszük a hagymára. Átforgatjuk és fedővel lefedve hagyjuk puhulni, összeérni az ízeket a hagymával. Majd 10 perc elteltével a következő fűszereket tesszük bele;só,bors, szerecsendió,1 lapos evőkanál cukor. Elkeverem a fűszerekkel és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a zöldséget. Hagyom forrni, és megpuhulni a zöldséget, kb. 20-25 perc . Addig friss petrezselymet(vagy száritottat, ami van) vágok és facsarok egy kevéske citromot. Ha megpuhult a zöldség, leveszem a tűzről és botmixerrel krémesítem. Ha szükséges még pici vízzel felöntöm. Ezután 1dl zabtejszínnel meglocsolom és beleteszem a petrezselymet és a kifacsart citromot. Vigyázat , a citromból nagyon kevés kell, kb. egy kisebb citrom fele. Még egyet rottyantok rajta és kész . Tálaláskor pirított hagymával , vagy zsemle kockával és tökmagolajjal tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr6512155187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.